8 דברים שתוכלו לעשות כדי להעמיק את חווית הקריאה המשותפת עם ילדכם

שתפו

איכות האינטראקציה שנוצרת ביניכם לילדכם במהלך הקריאה משפיעה על העניין של הילד בקריאה ועל היכולת שלו להפיק את מקסימום ההנאה והלמידה מהספר

איכות האינטראקציה שנוצרת ביניכם לילדכם במהלך הקריאה משפיעה על העניין של הילד בקריאה ועל היכולת שלו להפיק את מקסימום ההנאה והלמידה מהספר. 

  1. נוכחות ספרים בהישג ידו – אחרי גיל קריעת הספרים מתחיל גיל קריאת הספרים. חשוב שנושאי הספרים יהיו תואמי גיל ושימצאו פיזית בהישג ידו של הילד. 
  2. הקראת ספרים בשגרה היום יומית – יש חשיבות רבה לרצף, לחזרתיות ולהמשכיות הקריאה. הקצו זמן לקריאה מהנה, שהילד יצפה לה, בזמן קבוע ביום, למשל לקראת השינה. 
  3. הזמינו את הילד לשמוע סיפור – היו אקטיביים, הזמינו את הילד לקריאת סיפור, הציעו לו ספר מסויים או עודדו אותו לבחור בספר שהוא רוצה. 
  4. פנו את עצמכם מהסחות דעת – הגיעו לזמן הקריאה סבלניים ונינוחים. היפרדו מהטלפון הנייד למשך זמן הקריאה. הרשו לעצמכם פשוט להיות.  ביום שאתם טרודים או לחוצים אפשר לוותר על קיראה מתוך הספר ולהמציא 'סיפור מהראש' או לספר סיפור אישי על הימים שאתם הייתם קטנים. הילדים מתים על סיפורים "שהייתי קטן…"
  5. שבו בנוחות וקרוב לילד – רצוי להקריא את הסיפור במצב פיזי נוח.  אפשר גם להציע לילד לשבת עליכם. המגע הפיזי יוצרת תחושת מוגנות ועוזרת לילד להרחיק בדמיון ובמחשבה אל העולם שהספר פורש בפניו. 
  6. דאגו לאווירה חיובית ונעימה – במהלך הקריאה חיכו, צחקו וחזקו מידי פעם את הילד על שיתוף הפעולה. התייחסות חיובי של ההורה לילד בזמן קריאה תעורר אצלו גישה חיובית לקריאת ספרים ומוטיבציה גבוהה ללמידה בכל התחומים. 
  7. הקשיבו ועודדו את יכולת הביטוי של הילד – הקשיבו לכל מה שהילד אומר גם אם דבריו אינם מדויקים או נכונים מבחינת הסיפור. אם תרצו להעביר לו מידע אחר, אל תפסלו את נקודת מבטו ואת תשובותיו אלא הציעו פרשנות אחרת.
  8. שימו לב לאופן הקריאה שלכם – התאמת הבעות פנים, שפת גוף, מגע, קול, מקצב –  לתוכן של הסיפור, הופכת את קריאת הספר לחוייה רגשית שהילד יכול להזדהות איתה ולהנות ממנה יותר. 

בלוג | כל הפוסטים

מאמרים לפי נושא