חרדה חברתית אצל ילדים

חרדה חברתית אצל ילדים היא תופעה שאם לא מטפלים בה נכון ובמהירות, יכולה להיגרר גם לשלב הבגרות. ילדים רבים, וגם מבוגרים, חוששים מדחייה או מחריגות חברתית, אך זה עדיין לא ייחשב לחרדה. אולם כשהפחד מפני ביקורת, לעג או השפלה מגיע בתכיפות גבוהה עד כדי גרימת מצוקה ופגיעה ניכרת בתפקוד – נגדיר זאת כבר כחרדה באופן שדורש טיפול מקצועי.

טיפול בבעיות חברתיות אצל ילדים צריך להיעשות במלוא הרגישות. פעמים רבות אנו המבוגרים לא מצליחים לאבחן את הבעיה נכון ונוטים לבלבל  ולהגיד שהילד פשוט ביישן. בגלל זה הוא לא מצביע בכיתה, לא משתתף בשיעורים או מעדיף שלא להשתתף במסיבות יום הולדת כיתתיות. לכן חשוב להתחיל לטפל בחרדה חברתית אצל ילדים בגיל מוקדם, אפילו חמש או שש, כדי למנוע מהם בבגרותם תחושת החמצה של אובדן תקופת הילדות שאמורה להיות עוטפת ונעימה.

אם אתם חושבים שילדכם סובל מחרדה חברתית אצל ילדים, אל תהססו לפנות לאפרת קידר, שמתמחה בטיפול בבעיות חברתיות אצל ילדים. אפרת תבנה אתכם ועם הילד תכנית לתהליך, שבסופו יהיו לו את הכלים להגברת ביטחונו העצמי ויציאה ממצבי חרדה. גם אתם ההורים תהיו שותפים לתהליך ועליכם להתגייס במלוא המחויבות לכך. אתם אלה שמשמשים הסביבה החמה והתומכת, ובמסגרת התהליך תקבלו כלים וטכניקות כיצד לסייע לילדכם לפתח תחביבים, לחזק את החולשות שלו בדרכים חיוביות ולא שופטות, ולגרום לו להתגאות במעלותיו וכישרונותיו.

גם למורים בבית הספר חלק בטיפול בחרדה חברתית אצל ילדים. המורים נוטים לשפוט את התלמידים והדבר עלול להוביל לבעיות משמעת אצל ילדים. כשאתם נכנסים לתהליך שוחחו עם מוריו של הילד ובקשו ממנו להתגייס אתכם לנושא, למשל לא להעיר לילד מול כל הכיתה על דברים מסוימים, אלא לעשות זאת בצד, כשכולם עסוקים במשימות שונות.

חשוב שתזכרו שרגישות מצדכם ומצד המורים חיונית לטיפול בחרדה חברתית אצל ילדים. בקליניקה של אפרת קידר מחכים לשיחתכם כדי לקבוע ייעוץ ראשוני באופן הרגיש ביותר, בסביבה תומכת ונטולת שיפוטיות. כאן נפתור בעיות משמעת אצל ילדים עד לסיום מוצלח של התהליך.