"לישון כמו תינוק" – איך עושים את זה?!
מיום היוולדו ולאורך כל שנת החיים הראשונה עובר התינוק לא מעט שינויים וטלטלות במישור הפיזיולוגי, הקוגניטיבי והריגשי. שינויים אלו משפיעים על איכות, רצף ואורך השינה שלו.
תינוק בן יומו מתקשה לווסת את עצמו ולכן לרוב זקוק להורה שיעזור לווסת את חום גופו או את בכיו וזהו תפקידנו לתת מענה לצרכיו, ללא מחשבה שנייה אם מדובר פה בפינוק או במניפולציה.
זה לגיטימי לערסל, לנענע ואפילו לישון ביחד. התינוק לא מסונכרן ברמה הפיזיולוגית ולכן ישן ביום ובלילה ללא סדר ברור וברוב שעות היממה.
מתי צריך להתחיל לסדר את שעות היום והלילה?
סביב גיל ארבעה חודשים מקובל להעביר את התינוק לחדר משלו, להתחיל ולבנות סדר יום הכולל זמני האכלה, שינה וטקס שינה ברור. בגיל זה רוב שעות השינה יתקיימו בלילה ופחות ביום.
איך תשפיע שנת הלילה על התפתחותו של תינוקכם?
תינוק אשר לא ישן בלילה, תופעה אשר תשפיע באופן ישיר על גדילתו והתפתחותו של התינוק וזאת בשל העובדה שהורמון הגדילה מופרש בשעות הלילה ולו משמעות מהותית על אופן גדילתו וצמיחתו התקינה של ילדכם. בנוסף, תינוק שלא ישן בלילה מייצר דפוס התנהגות של חוסר שקט, עצבנות, עקשנות, בעל מערכת חיסונית חלשה יותר מה שעלול לגרום להיווצרות מחלות חוזרות ונשנות. בכדי להימנע ממצבים אלו, זה בדיוק הזמן לפנות ליועצת שינה מנוסה ובעלת תוצאות מוכחות.
כיועצת שינה, לא מעט הורים פונים אלי ומציפים את אותה תחושה – תחושת האשמה/הכישלון בכך שילדם אינו ישן בלילה בצורה בריאה ותקינה. יתרה מכך, אינם זוכרים לענות לי מתי לאחרונה ישנו לילה שלם ומה עשו כדי לשנות את דרך פעולתם.
לאותם הורים אני אומרת: "בכדי לשנות את שכבר נעשה עליכם לבטל את תחושת האשמה אשר מייצרת בכם חוסר שקט, חוסר סבלנות ובשורה התחתונה מייצרת מצב מתמשך בו אף אחד מכם לא ישן בלילה. עכשיו, משבוטלו תחושות אלו אפשר ונכון לייצר תהליך שינה מתקן לילדכם וכן, גם לכם".
פשוט לבקש עזרה והכוונה
הרצון הטבעי והכל כך מקובל של כל הורה הוא לנסות ולהתגבר על הבעיה שנוצרה בכוחות עצמו וללא התערבות חיצונית כל זאת מחשש פנימי כזה או אחר שהנחייה והכוונה חיצונית תעיד על "כישלונו" כהורה, מחשבה זו שגויה בבסיסה ועליכם לבטלה ולהסירה מעליכם מאחר והבעיה הכי גדולה שלכם היא ההתעלמות מגורם העיקרי שייצר מצב נתון זה – ידע והכוונה נכונה, אשר אינם פוגעים ביכולות ובהצלחות התפקודיות שלכם כהורים נהפוך הוא, אתם הורים הרוצים את הטוב ביותר לילדכם והחשוב מכל דואגים לעשות עבורו כל מה שאפשר וכל עוד אפשר למען התפתחותו הבריאה והתקינה.
למדו לזהות את סוג הבכי
בכי הוא דרך התקשורת של התינוק עם הוריו, בכדי להבין ולענות על צרכיו עלינו לדעת להבחין בין שלושה סוגי בכי עיקריים:
- בכי הנובע מרעב.
- בכי הנובע מכעס.
- בכי הנובע מכאב.
כיצד יודעים להבחין בין השלושה ובו בזמן לייצר טקס שינה בריא ונכון לילדכם? אפרת קידר, מנחת הורים לילדים בגיל הרך ומטפלת משפחתית בעלת ניסיון של שנים רבות בתחום בעלת תוצאות מוכחות וארוכות טווח תספק עבורכם את ההכוונה עד להצלחה מלאה בקליניקה השוכנת בצפון תל אביב.
אני מזמינה אתכם לפנות אלי לשיחת אבחון ראשוני טלפוני ללא עלות, במידת הצורך אשלח אליכם שאלון קצר אשר ממנו אבנה עבורכם תכנית עבודה נכונה, אספק לכם את הכלים הנדרשים להתמודדות נכונה ובריאה למען חזרתכם לשינה שקטה ושלווה כל לילה, כל הלילה.