כשאנחנו חושבים על הפרעות שינה אצל פעוטות אנחנו מדמיינים הורים עייפים, בית הפוך ואמא ואבא עם עיניים אדומות מחוסר שינה שרק רוצים שהחמוד הקטן שלהם יהיה מתוק גם בלילה ויירדם סוף סוף לכמה שעות טובות. אבל הפרעות שינה לא רק משפיעות על ההורים, אלא יש להן קשר ישיר להתפתחותו של התינוק. תינוקות עד גיל שנתיים מבלים כמחצית מחייהם בשינה, בשל התפתחות המוח ויצירת הקשר אל תאי העצב. לכן יש צורך בבניית סדר יום תקין, במהלכו התינוקות ישנים כראוי ולא מפתחים הפרעות שינה.
מה עושים כשמזהים בעיות שינה תינוקות? הדחף הראשוני של ההורים, בעיקר החדשים שבהם, הוא לנסות להרגיע את התינוק בכל מיני דרכים. לפעמים זה עובד בטווח הקצר, אך לעתים מעורבות גדולה מדי של ההורים בפעולת השינה הטבעית אצל תינוקות דווקא עושה את ההפך, ומונעת מהם לפתח הרגלי הרגעה והרדמות באופן עצמאי. הפרעות שינה אצל פעוטות שאינן מאובחנות ומטופלות לאורך זמן יכולות להשפיע בשלב מאוחר יותר על התפתחותם הגופנית, הנפשית והשכלית.
לכן כדאי לשקול פנייה ליועצת שינה, שתספק לכם את הכלים הדרושים לטיפול בבעיות לגיל הרך והקניית הרגלי שינה בריאים ונכונים לילד ולהורים, שישמשו מרכיב עיקרי בהתפתחותו התקינה להמשך חייו. אפרת קידר צברה ניסיון רב בטיפול בהפרעות שינה אצל פעוטות ופיתחה טכניקות שיעזרו לכם להיות הורים טובים יותר שיובילו ללילות שקטים יותר תוך צמצום בעיות שינה תינוקות עד לפתרון מוחלט של הבעיה.
האם התינוק שלכם סובל מהתעוררויות מרובות במהלך השינה או בקושי בכניסה לשינה? האם הוא נרדם רק כשמנענעים את המיטה, נותנים לו מוצץ או בקבוק, או מרימים אותו על הידיים? האם זמני ההאכלה או השינה שלו אינם קבועים ומשתנים מיום ליום? אם אתם משהו מהדברים קיים אצלכם כנראה שהתינוק שלכם סובל מהפרעות שינה אצל פעוטות.
להורים שלנו לא היה למי לפנות אבל אתם לא צריכים להתמודד עם זה לבד ואין צורך ש"תהמרו" על הטיפול הנכון. פנו עוד היום לקליניקה של אפרת קידר, שמתמחה בטיפול בבעיות לגיל הרך, ובאמצעות ייעוץ אוהב, מקצועי ורגיש, תוכלו לפתור את הפרעות השינה אצל פעוטות שקיימות אצלכם, כדי שיהיה לילה טוב.