לישון בלי לבכות, איך עושים את זה?! האם זה בכלל אפשרי? התשובה היא – כן!
ולראייה יש לא מעט ילדים שכבר עושים זאת – נרדמים ללא בכי ובאופן עצמאי.
במסגרת תכנית העבודה ובפגישתנו נלמד איך ליצור מצב בו הילד שלכם לא יבכה בכי של מצוקה אף לא רגע אחד.
להיפך, אני מאמינה בשבירת התנייה, לתת מענה לילד עוד לפני אסקלציה של בכי.
תינוק (עד גיל שנה לפחות) שהוריו לא נענים לבכיו גורמים לו נזק נפשי.
על פי תאוריית ההתקשרות של בולבי משנת 1973 – תינוק שלא נענים לבכיו יכול לחוות התקשרות לא בטוחה, נמנעת או חרדה.
להתקשרות זו השפעות מרחיקות לכת על בגרותו הנפשית ועל מערכות היחסים שיפתח עם אנשים בסביבתו כאדם בוגר.
סביר להניח שתינוק שבוכה הרבה, ללא מענה בזמן סביר לבכיו, יפסיק לבכות בשלב כלשהו, תופעה שנקראת "Shut Down" אך הבכי יפסק מתוך חוסר אונים, ייאוש וחוסר אמון בעולם בו התינוק ישבית את עצמו וייסגר.
לרוב, הורים מגיבים מגיבים בקושי לשאת את בכיו של העולל הקטן ורגשות האשמה מציפים עד כדי כך שהם נשברים ומאפשרים להרגלי השינה הגרועים של בני הבית להתקיים שוב ושוב.
חשוב לזכור, בכי הוא כלי התקשורת של התינוק. הוא מתקשר באמצעות בכי כשהוא רעב, צמא, נרגז, כואב – הוא בוכה!
בחודשים הראשונים אחת המשימות של ההורים היא לזהות את סוג הבכי של התינוק: בכי של רעב – מתחיל ביבבה ולאחר מכן נעשה רם יותר ממושך יותר, בכי של כעס – מתחיל בפתאומיות בקול רם, בכי של כאב – מתחיל בצווחה חדה וגבוהת צליל וממשיך בבכי רם.
תדירות ועוצמת הבכי יכולה להעיד על הטמפרמנט של התינוק. תינוקות טמפרמנטיים במיוחד מוסתים מגירויים בסביבתם יותר מתינוקות שלווים ורגועים ולכן בוכים יותר.
עבור ילדים כאלו יש לאפשר תנאים סביבתיים מותאמים, טקס שינה ברור, סביבת שינה קבועה ורגועה עם כמה שפחות גירויים לפני השינה כגון טלויזיה, מובייל, מוסיקה וכו'.
יועצת שינה – שתי דרכים אפשריות לפתרון הבעיה של ילדכם
- פגישה חד פעמית.
- תהליך ייעוץ שינה הכולל ליווי ותמיכה עד להצלחה מלאה – בהתחייבות!
בכדי להחליט אילו מבין שני התהליכים מתאימים לכם יותר, נקיים שיחת אבחון ראשונית בטלפון בה נבין את סיבת פנייתכם לייעוץ שינה
(הרבה פעמים הפתרון כבר נמצא בעצם השאלה ובאמצעות טיפ קטן או הכוונה קצרה משתנה ונפתרת).
במידה ונבין יחד שאכן יש צורך בפגישה אשלח לכם במייל שאלון קצר בו תצטרכו לפרט את סדר היום של הילד, זמני שינה, התנהלות אחר הצהריים, תהליך טקס השינה, זמני האכלה וכדומה מה שיאפשר לבחון את סדר היום הנתון של ילדכם.
לאחר מכן ובהתאם לניתוח השאלון אותו מילאתם תיבנה תוכנית עבודה בהתאם לצרכי המשפחה.
- פגישה חד פעמית – פגישה פרונטלית הנערכת בקליניקה השוכנת בצפון בתל אביב, הפגישה אורכת כשעה וחצי ורצוי ששני ההורים יהיו נוכחים בה (במידה ומעורבת מטפלת/ סבתא וכדומה יתכן ותידרש להגיע גם לפגישה זו בכדי ליצור אחידות בתהליך הטיפול), בפגישה זו תינתן ותוסבר תכנית העבודה בהסתמך על שאלון שתמלאו טרם פגישתנו ויינתנו כלים להתמודדות בצורה קונקרטית עם בעיות השינה וכיצד ליישם אותם לאורך זמן עד לפתרון המיוחל. לאחר מכן, ולפי הצורך תתאפשר תקשורת טלפונית/ באמצעות מיילים בנושא, אך לא באופן רציף כפי שקורה בתהליך הארוך.
- תהליך ייעוץ שינה – מיועד בעיקר למשפחות אשר מתקשות לבצע את התהליך בצורה עצמאית ומעוניינות בליווי אישי לאורכו. התהליך אורך כשישה שבועות וכולל ליווי טלפוני/ באמצעות מיילים על בסיס יומי עד להשגת התוצאה הרצויה – הצלחה מלאה.